Mệ Loan’s House / H-H Studio

first_imgArchDaily Projects CopyAbout this officeH-H StudioOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesOn FacebookHòa Thuận ĐôngVietnamPublished on March 08, 2021Cite: “Mệ Loan’s House / H-H Studio” 07 Mar 2021. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodGRP Siding Façade SystemGlassMitrexSolar GreenhouseMetal PanelsAurubisMill Finished Copper: Nordic StandardMetallicsHAVER & BOECKERArchitectural Wire Mesh – MULTI-BARRETTE 8130Enclosures / Double Skin FacadesIsland Exterior FabricatorsCurtain Wall Facade SystemsSealantsEffisusGutter Repair – TiteGutter3Aluminium CompositesSculptformAluminium Click-on BattensTiles / Mosaic / GresiteMargresPorcelain Tiles – Linea PrestigeMetallicsRHEINZINKZinc Roof Systems – Click Roll CapsTiles / Mosaic / GresiteTerrealTerracotta Cladding TileDoorsECLISSESliding Pocket Door – ECLISSE UnilateralWindowsJoskoWindows and Sliding Doors – ONE SeriesMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream “COPY” 2019 Mệ Loan’s House / H-H StudioSave this projectSaveMệ Loan’s House / H-H Studio Save this picture!© Hoang Le+ 33Curated by Hana Abdel Share Photographs Year:  Manufacturers: American Standard, Hafele, XingfaProject Architect:Huynh Tuan Huy, Huynh Thuy VuDesign Team:Tran Van Tuan, Le Trung Cuong, Hoang Trong Đao, Le Phuoc Chin, Duong Cong LyCity:Hòa Thuận ĐôngCountry:VietnamMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Hoang LeRecommended ProductsWindowsLibartVertical Retracting Doors & WindowsPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Classic™ SeriesDoorsdormakabaEntrance Doors – Revolving Door 4000 SeriesMetallicsTECU®Copper Surface – Classic CoatedText description provided by the architects. The lot dimension is 7.5 x 14.3 meters, surrounded by adjacent constructions and accessed by an alleyway of 1.2 meters wide by 16.4 meters long. Getting inspiration from traditional courtyard house, in this project, the spaces and volumes are reconfigured to stacked vertically in three blocks and then offset horizontally to introduce the voids of open-spaces in between the solids of the enclosed-spaces. As a result, it creates “courtyards” that revolve around living spaces, which is in reverse to the traditional courtyard house, where the courtyard is encircled by living spaces.Save this picture!© Hoang LeSave this picture!SectionSave this picture!© Hoang LeSave this picture!© Hoang LeSo within the lot area of 7,5 m x 14.3 m, by having more of open, green spaces, our project has tackled these challenges that a small townhome are facing in a hot climate and dense town: Reducing the lot coverage to less than 50%. Creating cross ventilation for cooling and humidity control. Utilizing natural daylight. Enable connection between human to human, and human to nature .  Accommodating individual’s need for private space. Screening away noise and dust from surrounding.   Save this picture!© Hoang LeBeing confined by walls from the adjacent buildings without any setback space, the main floor layout keeps open as possible for natural ventilation. The main floor’s open-space can become adaptive uses for family and friends gathering, afternoon nap, summer night sleep, patio dining, gardening, occasional group activities or meeting etc.  Save this picture!© Hoang LeSave this picture!© Hoang LeTo bring nature closer to living, the main floor and second floor are connected by an exterior stairway fully open to the sky above. On second floor, near center of the house, an altar is set up where a two-story height wall in white that shows a sunk-relief of Buddha in Bhūmisparśa Mudra posture with light casting down on the wall through a skylight above.  Save this picture!© Hoang LeSave this picture!First Floor PlanSave this picture!© Hoang LeBuilding materials are to remain minimal and from local sources to reduce pollution from transportation and labor, omitting any unnecessity from decorative elements. The planting spaces are covered with soil for seasonal gardening purposes. Without using flooring polishing, concrete floor is grinded to remain a grey tone look from natural concrete. Wall joints at wet locations are sealed with cement grout. Every interior and exterior walls are plastered using coarse sand, with heavy broom finish in a vertical brush texture. Save this picture!© Hoang LeProject gallerySee allShow lessZhengdong Longhu Public Art Center / STUDIO A+Selected ProjectsFamily Health Center on Virginia / MASS Design GroupSelected Projects Share Photographs:  Hoang Le Manufacturers Brands with products used in this architecture project center_img “COPY” Houses ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/958085/me-loans-house-h-h-studio Clipboard ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/958085/me-loans-house-h-h-studio Clipboard Architects: H-H Studio Area Area of this architecture project Vietnam CopyHouses•Hòa Thuận Đông, Vietnam Mệ Loan’s House / H-H Studio Area:  200 m² Year Completion year of this architecture project last_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *