House-A / Taillandier Architectes Associés

first_imgPhotographs:  Luc Boegly Manufacturers Brands with products used in this architecture project “COPY” House-A / Taillandier Architectes Associés Projects “COPY” Architects: Taillandier Architectes Associés Area Area of this architecture project Area:  90 m² Year Completion year of this architecture project ArchDaily CopyHouses, Extension•France Houses ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/947842/house-a-taillandier-architectes-associes Clipboard Year:  2020 ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/947842/house-a-taillandier-architectes-associes Clipboard Photographs CopyAbout this officeTaillandier Architectes AssociésOfficeFollowProductConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesRefurbishmentExtensionFrancePublished on October 03, 2020Cite: “House-A / Taillandier Architectes Associés” 03 Oct 2020. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogSinkshansgroheBathroom Mixers – LogisVinyl Walls3MExterior Vinyl Finish – DI-NOC™ StonePartitionsSkyfoldWhere to Increase Flexibility in SchoolsTiles / Mosaic / GresiteCupa PizarrasVentilated Facade – CUPACLAD UprightGlassLAMILUXGlass Roof PR60ConcreteKrytonCrystalline Waterproofing – KIMSkylightsVELUX CommercialAtrium Longlight Skylights in ExperimentariumMetal PanelsLorin IndustriesAnodized Aluminum – Copper FinishesStonesFranken-SchotterWall Covering & CladdingWindowsRabel Aluminium SystemsMinimal Casement Windows – Rabel 8400 Slim Super Thermal PlusSwingsStudio StirlingHanging Chair – BasketWallcovering / CladdingArrigoni WoodsWood Cladding – AcousticMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream House-A / Taillandier Architectes AssociésSave this projectSaveHouse-A / Taillandier Architectes AssociésSave this picture!© Luc Boegly+ 31Curated by Paula Pintos Share France Manufacturers: Grohe, SORIBA, Art d’Arnould, AutoCAD, Duravit, Marbrerie Debezy, Schuco, VeluxSave this picture!© Luc BoeglyRecommended ProductsWindowsAir-LuxSliding Window – CurvedDoorsSky-FrameInsulated Sliding Doors – Sky-Frame ArcWoodSculptformTimber Click-on BattensDoorsSaliceSliding Door System – Slider S20Text description provided by the architects. The extension project of the House-A consists of adding an extension to a single-story villa so as to create a new master bedroom suite. The clients wanted a contemporary extension without contrasting with the existing villa that they hold dear.Save this picture!© Luc BoeglyThe main volume of the extension comprising the master bedroom, the en-suite bathroom and walk-in closet, is positioned parallel to the existing construction and takes the shape of a pre-fabricated concrete parallelepiped drawn up to precise dimensions and proportions. Another perpendicular volume, contrasting by its transparency but designed to the same proportions, links the concrete extension to the main house. Designed to be more than just a passageway, this transparent volume becomes a home gym with open views on each side to the gardens and creates a visual link between the landscaped outdoor areas. The extension thus takes on a T-shape.Save this picture!© Luc BoeglyThe concrete parapet of the extension takes its place under the overhang of the existing tiled roof creating a discreet connection to the main construction. So as to protect the intimacy of the master bedroom, as well as offer protection from the sun, the concrete volumes are completed by screens of inox expanded metal. These inox screens reflect and play with the light on the façades whilst filtering it inside the living areas.Save this picture!© Luc BoeglyThe indoor materials are simple and chosen in terms of their function. Natural oak is used for the partitioning and furnishing. The reduced palette of material contributes to the clear definition of the volumes and their functions. The walk-in wardrobe is a simple cubic volume articulating the different functions of the extension; bedroom, bathroom and home gym.Save this picture!© Luc BoeglyThe concrete ceiling, cast on-site, is finished off with a coat of sealant so as to subtly catch the light. The inertia of the solid concrete walls contributes to the comfort of the house in the summer months where the inox screens allow for natural cross ventilation and securing the house.Save this picture!© Luc BoeglySave this picture!Ground floor planSave this picture!© Luc BoeglyThe floors throughout the extension are clad in travertine limestone of which the laying pattern is designed to accentuate the perspectives between the bedroom and the en-suite bathroom. On the far end of the viewpoint is positioned the bathroom, with the walk-in shower and full length windows allowing the view to be prolonged even further into the garden whereas the continuity of the concrete walls detaches the central wall of the shower clad in travertine. The top to tail wash basins carved out of solid travertine limestone are positioned on an inox cabinet structure in the centre of the bathroom which, combined with the double-sided mirrors, plays even further with the light and visually enlarges the perception of the room.Save this picture!© Luc BoeglyThe reference to Mies Van der Rohe’s Barcelona Pavillion is noticeable and intended.Save this picture!© Luc BoeglyProject gallerySee allShow lessBrain Embassy Amphitheatre / mode:linaSelected ProjectsAqua Verde Residence / Clark Richardson ArchitectsSelected Projects Sharelast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *