Space Renovation of 69 Beishan St. / The Design Institute of L…

first_img Space Renovation of 69 Beishan St. / The Design Institute of Landscape and Architecture China Academy of Art ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/878085/space-renovation-n9-beishan-st-the-design-institute-of-landscape-and-architecture-china-academy-of-art Clipboard Houses ArchDaily Photographs:  Aoguan Performance of Architecture Manufacturers Brands with products used in this architecture project 2016 Save this picture!Central courtyard. Image © Aoguan Performance of Architecture+ 36 Share Area:  600 m² Year Completion year of this architecture project Space Renovation of 69 Beishan St. / The Design Institute of Landscape and Architecture China Academy of ArtSave this projectSaveSpace Renovation of 69 Beishan St. / The Design Institute of Landscape and Architecture China Academy of Art “COPY” Projects Architects: The Design Institute of Landscape and Architecture China Academy of Art Area Area of this architecture project Year:  Lead Architect: China Manufacturers: Geberit, Echine, Guangcheng, York “COPY” CopyHouses, Renovation•Hangzhou Shi, China Xiawei Chen, Zhiyong Huang Interior Designer:Yanhua Lin, Yiyue JiaLandscape Designer:Yuan Wang, Tao XiangDesign Team:Lijun Ke, Kai Wang, Tuo Jin, Guangjie YuCity:Hangzhou ShiCountry:ChinaMore SpecsLess SpecsSave this picture!Front view from Beishan St. in the morning. Image © Aoguan Performance of ArchitectureRecommended ProductsFiber Cements / CementsSwisspearlSwisspearl Largo Fiber Cement PanelsDoorsECLISSESliding Pocket Door – ECLISSE LuceMetallicsKriskadecorMetal Fabric – Outdoor CladdingDoorsLinvisibileLinvisibile Curved Hinged Door | AlbaOriginThe project is located in No. 69 Beishan St. Hangzhou, China. The area is about 30 meters both in length and width including three houses built on the site. One of the houses was built in 1930s with a 2-storied western-style, and it was identified as a historical building of Hangzhou. Sadly, it has been forgotten by the public due to its bad maintenance. In the middle of the last century, a famed writer, Mang Shi, had lived in the house, and named it “Jiyi House.” It attracted a lot of scholars during his life.Save this picture!Vestibule. Image © Aoguan Performance of ArchitecturePresent conditionThe main house was structured during the era of Republic of China with post and pane, and several parts were added in 70’s of the last century. The two houses with one floor on the back was intentionally built 10 years later than the main house. There are several trees near the houses, and their ages are the same as the construction’s. Because of the house owners’ wants, they built a few temporary rooms with simple and precarious structure, and the changes made the space look unorganized and suffocated. The three houses have been abandoned for many years and identified as dangerous buildings.Save this picture!Main entrance. Image © Aoguan Performance of ArchitectureThink & askAs they are historical buildings located right side of the West Lake, the way we repair, project, and inherit the historical style of Beishan St. will determine the value of the buildings. We want the buildings to have more than just its own value by showing the beauty of humanity of the West Lake.Save this picture!Trail to the teahouse. Image © Aoguan Performance of ArchitectureDesignThere is a yard with two trees in the middle of this site. All the architectural functions are fully worked around this yard so that the trees look like a real protagonist.Save this picture!Rendering overall plan. Image Courtesy of The Design Institute of Landscape and Architecture China Academy of ArtSave this picture!Ground Floor PlanBetween the entrance of the courtyard and the exterior road, there is an altitude difference of 3 meters with 5 tall trees on the path. The road to the entrance is paved with old slates and Chinese bricks, which were removed from the original houses. We planted Longjing tea trees on the both side of the path, so that it could work like a buffer for the space between inside and outside.Save this picture!Courtyard and entrances. Image © Aoguan Performance of ArchitectureThe central yard is a quite narrowly spaced, and we handled the exterior wall, making it look like an opposite scenery of the main entrance. We used two different textures of red bricks removed from the original houses, so the contrast of shadow on the wall was able to become strong. In this way, it shows an interesting shadow made under the sunlight.Save this picture!Sectional Perspective. Image Courtesy of The Design Institute of Landscape and Architecture China Academy of ArtThe one floor suit, which has the independent courtyard, is on the north side. In order to make the space interpenetrate each other, and take into account the privacy of the room at the same time, we try our best to set up large glass windows.Save this picture!Courtyard facing North. Image © Aoguan Performance of ArchitectureThere is not too much decoration on the external walls of the building. During the renovation, we hoped that the texture and color of the wall materials would reflect each other. Thus, we did not do any decoration on the red brick and Chinese brick part. For the main house on the street side, we used a gray water ripple paint to retain the historical features of its painted external walls. Thus, people will enjoy this design while visiting the West Lake.Save this picture!Brick pattern. Image © Aoguan Performance of ArchitectureThe upstairs loft is quite low and narrow while being known as the best location to watch the West Lake. Only the skylight can improve the indoor experience. There could be a gorgeous painting of sky blue and tree green when people look out through the skylight. We re-built the roof, and transformed a part of the roof into a flat terrace. Here, you can take a sip of tea, chat with your beloved, and take enough rest as much as you want.Save this picture!Attic. Image © Aoguan Performance of ArchitectureConclusionThe project was completed in October 2016. There was a high volume of hotel guests when we visited the building several times the next year. With regards to renovating the historical buildings, we gave our own views and put them into practice. Thus, the time will tell how the views are well-delivered.Save this picture!View from terrace. Image © Aoguan Performance of ArchitectureProject gallerySee allShow lessFarvardin House / HAMAAN StudioSelected ProjectsThe New Swan Stone Castle of OCT / CUBE DESIGNSelected Projects Share Photographs ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/878085/space-renovation-n9-beishan-st-the-design-institute-of-landscape-and-architecture-china-academy-of-art Clipboard CopyAbout this officeThe Design Institute of Landscape and Architecture China Academy of ArtOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesRefurbishmentRenovationHangzhouRefurbishmentRenovationBrickCourtyardWest LakeVillaZenChinese ArchitectureLandscapeHangzhou ShiChinese Gardenhistoric architectureChina Academy of ArtChinaPublished on December 09, 2017Cite: “Space Renovation of 69 Beishan St. / The Design Institute of Landscape and Architecture China Academy of Art” 08 Dec 2017. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogShowerhansgroheShowers – Croma SelectGlass3MGlass Finish – FASARA™ GradationPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Zenith® SeriesWall / Ceiling LightsCocowebLighting – Blackspot LED Barn LightUrban ApplicationsIsland Exterior FabricatorsPublic Safety Answering Center II Envelope SystemCeilingsSculptformTimber Batten Ceiling in All Souls ChapelHanging LampsLouis PoulsenLamp – PH 5 + PH 5 MiniGlazedGrespaniaWall Tiles – Porto PetroThermalSchöckInsulation – Isokorb® Concrete to SteelCeramicsTerrealTerracotta Baguettes in Vork CenterCompositesLamitechPlastic facades PanelexCarpetsHalcyon LakeCarpet – Nobsa GreyMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?杭州北山街69号改造 / 中国美术学院风景建筑设计研究总院是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *