House in Matsubara / Ken’ichi Otani Architects

first_imgArchDaily “COPY” Japan House in Matsubara / Ken’ichi Otani Architects Save this picture!© Koichi Torimura+ 25 Share CopyAbout this officeKen’ichi Otani ArchitectsOfficeFollowProductWood#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesDabasHousesTokyo3D ModelingJapanPublished on April 01, 2010Cite: “House in Matsubara / Ken’ichi Otani Architects” 01 Apr 2010. ArchDaily. Accessed 12 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogSinkshansgroheBathroom Mixers – Talis SVinyl Walls3MExterior Vinyl Finish – DI-NOC™ Solid ColorPartitionsSkyfoldRetractable Walls – Stepped & Sloped SpacesDining tablesZeitraumWood Table – TautBathroom AccessoriesBradley Corporation USARoll Towel Dispenser – Electronic TouchlessWoodLunawoodThermowood FacadesAluminium CompositesSculptformClick-on Battens in Victoria GardensMetal PanelsLongboard®Metal Ceilings – DauntlessWoodStructureCraftEngineering – Mass TimberPanels / Prefabricated AssembliesULMA Architectural SolutionsPerforated Facade PanelFiber Cements / CementsDuctal®Rainscreen Cladding Panels for Lightweight Facades in Apartment BlockBricksAcme BrickModular Size BrickMore products »Read commentsSave想阅读文章的中文版本吗?松原住宅 / Ken’ichi Otani Architects是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream House in Matsubara / Ken’ichi Otani ArchitectsSave this projectSaveHouse in Matsubara / Ken’ichi Otani Architects Area:  70 m² Year Completion year of this architecture project Projects “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/54596/house-in-matsubara-kenichi-otani-architects Clipboard ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/54596/house-in-matsubara-kenichi-otani-architects Clipboard Year:  2007 Photographs:  Koichi TorimuraText description provided by the architects. The design project, a small residence for a young couple, is located in a dense residential area in the suburbs of Tokyo where exterior wall of houses and fence are constructed along their lot boundary rejecting humane communication between the houses and the street. It should be noted that an empty land before a house and exterior walls are built could share common and flowing space with surrounding environment. This is an experimental project to design a house taking in the atmosphere of surrounding environment, especially front streets, to the building site and creating a new environment by adding a house on the site. At the same time, the house interior was designed under the constraints of a small building lot in the suburban environment and a small volume defined by the exterior façade.Save this picture!© Koichi TorimuraRecommended ProductsChairsB&B ItaliaArmchair – Jens Full BackWoodTechnowoodSiding Façade System in Ottomare SuitesWoodGustafsAcoustic Panels in Skøyen Atrium IIIThe house has two angled façades to the street; the east external wall is slightly inclined inside to simulate a towering crag. Save this picture!© Koichi TorimuraAn open garage faces to the street, and a two-story small front yard is placed behind the garage a narrow opening. The front yard, surrounded on three sides and open on one side, leads to the entrance. The front yard works as a buffer zone between the outside street and inside private residence. Through the front yard, interior and exterior spaces come into view alternately; when one looks down from the second floor through the yard, he experiences the interior and exterior views alternately. As a result, one’s sense of distance varies from the actual distance and becomes much longer. Save this picture!© Koichi TorimuraThere is no a specific space in the building, but four layers of different characters, such as space like an alley, space like a curved cave which can’t be seen through, spacious room with high ceiling, and a place like deck float to view silhouettes of high-rise buildings. At the same time, set-backed inclined external volume forms two small places to interact with the street. The slight inclination of the east wall and the deformed floor plan distort one’s perspective and refuse one to grasp the volume correct. This illusion causes spatial perception to swing, and changes the perception of vertical and the horizontal dimensions. The perception of the space varies depending of one’s standing. Save this picture!© Koichi TorimuraBy continuing and layering spaces of different characteristics in the building, one experiences physical and psychological sense of distance. The gap in experiencing different spaces with time can expand the frame of limited spaces.Save this picture!© Koichi TorimuraProject gallerySee allShow lessMobile Hospital / Hord Coplan Macht + SpevcoArticlesOMA wins competition for the Beaux Arts Museum in Quebec expansionArticles Share Photographs Houses CopyHouses•Tokyo, Japan Architects: Ken’ichi Otani Architects Area Area of this architecture projectlast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *